Viikko takana, kolme edessä, reissumme itävallassa on lähtetenyt siis jo reippaasti käyntiin. Viime viikko meni oikeastaan tutustuessa lähiympäristöön ja työpaikkoihimme. Kerron nyt lyhyesti alkuviikkostamme......................

Oli maanantaipäivä, toinen maaliskuuta, kun saavuimme Oulun lentokentälle. Fiilikset heittelivät laidastalaitaan, jännitys möyrysi mahassa ja hymy oli herkässä, mutta samalla pieni haikeus jättää läheiset kuukaudeksi.

Kamat koneeseen ja menoksi.

Oulu - Helsinki väli sujahti hetkessä, ei aikaakaan kun taas olimme lentokentällä konettamme odottamassa. Hyppäämme jälleen koneeseen ja matka jatkuu. Lennon aikana jännitys kasvoi, emme tiennyt paljoakaan mitä tuleman pitää. Miten pääsemme juna-asemalle? Löydämmekö oikean junan Graziin? Työskentelemmekö yhdessä vai erikseen? Pää täynnä kysymyksiä, mutta nyt ei tarvitse kuin istua ja odottaa laskeutumista.

Parin tunnin lennon jälkeen laskeutuminen sitten tapahui ja siellä sitä oltiin, Wienissä. Oli aika etsiä vastaus ensinmäiseen kysymykseen, eli juna-asemalle tiemme käy. Näppärinä poikina analysoimme että kenttä vaikuttaisi suuremmalta kuin kotosuomessa. Hetken aikaa päitämme pyöritettiin ja löysimme juna/metro systeemin, jota puhuteltiin CAT:tina. Hyppäsimme siihen ja emme ihan haluttuun paikkaan päässeet, mutta asia korjattiin kun parilla metrolla ristiin rastiin seilattiin.

Seuraavaankin kysymykseen vastaus selvisi, sillä löysimme lopulta raiteen mistä junamme kohti Grazia lähtee, illan viimeinen juna ja aikaa lähtöön 15min, olimme juuri (ja juuri) ajallaan.

TSUKU TSUKU TSUKU (n.2.5h)

Grazin juna-asemalla meitä oli vastassa iloinen ja sujuvaa englantia puhuva Sigrid. Kun ystävälliset tervehdykset ja kuulumisien kyselyt oli hoidettu, niin hän lähti viemään meitä hotellillemme. Nakkasimme romppeet huoneeseemme ja kävimme vielä pikaisen katsauksen hotellin lähiympäristöön. Maanantai yö, hiljaista on.

Tiistaiaamuna meillä oli treffit suomalaisen Hannan kanssa, joka toimi meille tulkkina kun kävimme tutustumassa kolmeen eri työpaikkaan. Tässä vaiheessa tuli jälleen yhteen kysymykseen vastaus, työskentelemme kaikki eripaikoissa. Kiersimme firmat ja kukin meistä löysi paikkansa, Toivo Unisanille, Ilpo Prassl:lle ja minä Pucherille. Hyviä vaihtoehtoja kaikki.